Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zálet DG-300 Elán 18.října 2015

Už více než rok leželo Honzovi ve skříni jeho DG-300 Elán z produkce firmy Reichard. Po celou tu dobu se nedařilo provést zálet tohoto stroje z různých příčin jako třeba nechuť k lítání, málo času, porouchaná vlečná a také příchod loňské zimy.

Až letošní 18. říjen byl tím správným dnem, kdy se podařilo splnit všechny podmínky a my se po dlouhé době sešli na letišti k pozdně podzimnímu zavlekání. Za dohledu a ochrany druhoválečných stíhaček Bolka a Radima jsme roztáhli vlečné lano a šli na to. První vleky byly na rozcvičení, Honza opakoval se Sagittou a já zase se svou vlečnou, kterou jsem měl v rukou asi tak po dvou letech, kdy jsem se nechal jen a jen vlekat se svým ASW-27. Opáčko proběhlo bez problému, setřásli jsme ze sebe mírnou nervozitu a mohlo se jít na dlouho očekávaný zálet DG-300.

První cuknutí, Elánu se moc odlepit od země nechce, Honza musí pořádně "zatáhnout" a DGéčko se končně odlepí. Neletíme moc vysoko, DG se odepíná a začíná kroužit, po ustálení letu to vypadá na trochu těžší čumák. Další vlek je již s posunutými baterkami dozadu a DG se již ve vleku chová od začátku ukázněně, stoupáme již  o něco výše, než prvně. Shodli jsme na tom, že klouzák má DGéčko fakt hodně dobrý, kroužilo jen s minimální ztrátou výšky. Je vidět, že klidný, pohodový let bude jeho silnou stránkou. Uvidíme, co pak řekne na trochu ostřejší styl lítání, až přijdou nějaké ty lopasy, výkruty a průlety na rychlosti!
Do sešeření jsme dali ještě několik vleků a nutno ještě dodat, že přistání s DGéčkem se Honzovi ve většině případů opravdu dařila.

Tak to vypadá, že pokračování zase až na jaře! 
Radek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zálet DG-300 Elán 18.října 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Intoxication Blood Urging - Hypertension

(APinuouddy, 8. 10. 2018 0:23)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-inde/

Pinch Your Blood Pressure Checked

(AUplipsespeary, 23. 7. 2018 22:53)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-ligne-fixe/