Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva modelářského klubu na Žabárně

5. 9. 2016

V sobotu jsem doprovázel manželku do Zlína a abych se tam celý den nenudil, vzal jsem letadla a zajel na letiště Žabárna u Fryštáku.

  Zrovna tam probíhala jejich akce Buřtpárty. Měl jsem trochu obavy z přijetí, ale ty se po příjezdu rychle rozplynuly. Přijetí bylo srdečné a ač jsem spíš introvert, rychle jsem se seznámil a zapadl do kolektivu.

 Už po dotazu, kam můžu postavit katapult, jsem vzbudil zvědavost. Všichni se přišli podívat na start Il-2. Potom už nastal mírný nátlak, abych poslal do vzduchu i Delfína. To už zvědavě přihlíželi snad všichni. Vzlet a samotný let byly pochváleny. Prý létá krásně maketově. Jen start vypadá trochu jako drama. Hlavně z jedné fotky, kdy se Delfín těsně po startu nachází v poněkud nepřirozené "harierové" poloze. Z videa v té rychlosti to až tak patrné není. Na vině bude nejspíš háček, který je asi moc vzadu.

Mezitím jsem zhlédl výkony ostatních a věřte, že uměli! Neobyčejný zážitek bylo řízené mezipřistání akrobatického speciálu přes celou dráhu ve velké rychlosti. Tedy přílet – pojezd – odlet. Opravdu mistrovsky provedené.

 Pojedli jsme guláš a nealko pivko. Prostě paráda.

Celý den jsem si opravdu užil a poznal nové přátele, které jsem na oplátku pozval k nám, až bude nějaká akce. Nejspíš na Letovické polítání 2017.

Ostatně koukněte na jejich stránky, kde je mnoho fotek z akce a video startu mého Delfína.

Na fotky je možné se podívat na následujícím odkaze:

http://mlz.frystacko.cz/?p=17823#more-17823

a taky zde:

http://meverick11.rajce.idnes.cz/Zabarna_Burt_party_3.9.2016/

a tady je video ze startu Delfína z katapultu:

https://www.youtube.com/watch?v=lfOx-XTDTCc

Radim

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář