Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letovické polítání 2019

Na sklonku léta těsně před podzimní rovnodenností se uskutečnila z léta odložená akce Letovické polítání 2019.

Při plánování tohoto podzimního termínu jsme měli obavu, zdali ještě vůbec bude o takovou akci zájem od modelářské, ale i laické veřejnosti. Ovšem i nejodvážnější představy předčily naše očekávání a účast na akci byla opravdu velká. Je vidět, že všichni modeláři po celou sezónu létali zodpovědně a i v tento pozdní termín měli co předvést.

Obloha byla po celý nádherně modrá, bez mráčku, vítr přijatelný do 4m/s a ještě k tomu na dráhu. Nic tedy  nebránilo tomu, aby po úvodním briefingu započaly letové ukázky, které Ondra neúnavně komentoval až do oficiálního ukončení v 16h. Nicméně ani poté se nikomu nechtělo z prosluněného letiště jen tak odejít a tak se létalo v podstatě až do západu slunce.

O občerstvení v podobě chutného gulášku a opečených klobásek se postarala osvědčená letištní gastronomická parta ve složení Milan, Rosťa, Karel, Miloš. Buřtíky padly všechny do jednoho a nakonec to vypadalo jako u snědeného krámu, naštěstí až pozdě odpoledne.

Všem modelářům chci poděkovat, že dorazili, bez jediné krizové situace a s profesionálním přehledem předvedli své okřídlené miláčky v letových ukázkách a důstojně tak symbolicky zakončili tuto leteckou sezónu.

Všem organizátorům též děkuji za jejich osobní účast, aby akce vůbec mohla proběhnout. 

No a nakonec .... uvidíme jak to bude příští rok s jubilejním 10.ročníkem Letovického polítání 2020.

Na další fotky je možné se mrknout v Honzově fotogalerii.

 

Náhledy fotografií ze složky Letovické polítání 2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář