Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zálet nového stroje TIMBER 110

16. 7. 2020

Luděk si udělal radost a pořídil si krásný nový stroj. Létá pohodově, ale dá se s ním i pořádně zablbnout, výbavu na to má, obrovská kormidla, možnost 3D výchylek, prostě moderní se všemi předpoklady pro vrcholnou pilotáž.

Po sestavení a kontrole éra se Luděk příliš dlouho nerozmýšlel  a šel na zálet. Pokud to mohu jako přihlížející posoudit, tak během letu nenastal žádný problém a po nějakých 10 minutách seznamovacího letu se éro objevilo zpět bezpečně na zemi. 

Takže nezbývá, než pogratulovat k bezproblémovému záletu!

Krom toho jsme také potrénovali na Letovické polítání 2020, fotky jsou v galerii.

Radek

AKTUALIZACE:

Luděk poslal několik postřehů k TIMBER 110, takže zde je jeho text:

Já jej létám s doporučeným motorem DLA 55 RA (emotors.cz), serva mám osazená Hitec D645MW.
Aktuálně mám za sebou tak dvě hodiny ve vzduchu a musím chválit letové vlastnosti, některé akrobatické prvky jdou lépe, než s čím jsem kdy létal, třeba nožový let mi jde skvěle.
Co je potřeba doladit je podvozek - je nízký a měkký, první vrtuli 22/10 jsem uštípl na konečku i při celkem povedeném přistání, teď létám 21/10.
Musím se prostě naučit přistávat správně "na všechny tři", jak to mají dělat i piloti na velkých letadlech :)
Plánuji vyzkoušet odpružený podvozek HAN526024, mají ho také na Astře.
Další změna proti původní výzbroji ze stavebnice je nová větší nádrž, původní 400ml jsem vyměnil za 600ml a časovač mám nastavený na 12 minut, víc si s ohledem na rezervu paliva netroufám.
Aktuálně ladím vyvážení, po instalaci těžších kol Airtop 180mm od topmodelcz.cz odebírám postupně přidané závaží v nose letadla a testuji.
Na velkou recenzi jsem toho nalétal zatím málo, ale po nemalé investici jsem zatím spíš příjemně překvapený, tak doufám, že to vydrží.
Pěkné letní dny a lepší letecké počasí.
Luděk

 

Náhledy fotografií ze složky Luďkův zálet

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář