Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oldtimer víkend 2017 Medlánky

V sobotu dne 9. září 2017 jsem navštívil se svým kamarádem Pavlem Kabátem z Babic akci OldTimer víkend v Brně–Medlánkách. Již tradiční dvoudenní akce skutečných historických větroňů umožňuje majitelům pilotní licence na větroně, se po krátkém zaškolení proletět v těchto historických strojích. Jako doprovodný program bývá vystoupení modelářů, kteří se svými maketami historických větroňů snaží konkurovat skutečným strojům.

Sobotní akce byla velmi vydařená a těšila se velkému zájmu diváků. K zdárnému průběhu akce přispěl i náčelník našeho klubu LMK Letovice Radek, který svou vlečnou vlastní výroby „Gogouš“ bezpečně tahal ostatní historické modely letadel do povolené výšky 300m. Modelářské aerovleky mohli sledovat přicházející návštěvníci akce i lidé, kteří si odskočili do nedalekého bufetu na občerstvení.

Pevně věřím, že takhle akce bude dalším rokem pokračovat a tím bude i vychovávat diváky, či další zájemce k udržování tradice létání historických letadel větroňů či jejich modelů.

Z této akce jsem pořídil fotografie, ze kterých dýchá na člověka nostalgie časů minulých, když se člověk podívá na krásné tvary těchto historiků.

Honza Musil

 

Náhledy fotografií ze složky Oldtimer víkend 2017 v Medlánkách

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář