Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letovické vleky-bude tradice?

Vše začalo tím, že nás Radim pozval na setkání ku příležitosti svých kulatých narozenin. Žádná velká akce, jen si chvíli posedět, opéct buřtíka, podebatovat a taky trochu zalítat. Akci jsem s Radimem naplánovali na 30.září a nazvali "Odpolední slet", aby to neevokovalo představy o nějaké nezřízené narozeninové oslavě táhnoucí se do ranních hodin.
Kromě praktického dárku, který jsme Radimovi pořídili a který je vidět hned na první fotce, mně napadlo ještě jedno obdarování. Pozval jsem na odpoledne pár kamarádů, kteří by mu k narozkám hezky zalítali a byly to zase trochu jiný éra, než se kterými běžně lítáme. No a protože hodně vlekáme, tak za námi přijeli kamarádi větroňáři a vlekaři z Brna, Ústí nad Orlicí a taky Babic n. Svitavou. Přivezli své krásné větroně a mohli jsme se pustit do vlekacího kolotoče. Trochu nás pozlobil silnější vítr, ale nakonec se všichni osmělili a Tondova vlečná málem nestačila větroňářskému tempu.

Nakonec se k vlekařům přidal i Jirka z Brna, který na nás "vybalil" luxusní vlečnou Pilatus Turbo Porter s opravdickou spalovací turbínou. To byl opravdu zážitek!
Nádherný stroj s vynikajícími letovými vlastnostmi, myslím, že na letišti nebyl nikdo, kdo by tento model neobdivoval.

Zářijové odpoledne se bohužel velmi rychle naklonilo ke svému závěru, když slunce začalo atakovat nedaleký horizont nad Letovicemi a šero se začalo snášet na letištní plochu.

Radim pro nás připravil na ohni opékanou pochoutku a společně jsme přemýšleli, že to vlastně byla dost dobrá akce a že by možná stálo za to ji příští rok zopakovat.
Třeba jsme touto akcí započali novou tradici v pořádání akcí nazvanou pro příští rok "Letovické vleky"...
Nechme se překvapit a příští rok uvidíme!
Radek

https://app.weathercloud.net/d1252204034#current

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nultý ročník

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář