Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letovické vleky 2019 (Aktualizováno o video)

30. 5. 2019

V sobotu 25.5.2019 se uskutečnil druhý ročník Letovických modelářských aerovleků.

​Nepředvídatelné květnové počasí dlouho nedávalo jistotu, že se akce Letovické vleky 2019 uskuteční. Nakonec se ve středu před sobotní akcí předpověď počasí vylepšila natolik, že jsme rozhodli, že sobotním vlekům dáme zelenou.

​Ukázalo se, že to bylo opravdu velmi dobré rozhodnutí, protože po celý den byly příjemné teploty a lehký vánek příznivého směru, na modrém nebi občas nějaký tem kumulek. Nic tedy nebránilo tomu zahájit první vlek ihned po briefingu úderem desáté hodiny. Pak následoval v podstatě nepřetržitě jeden vlek za druhým až do 16h., kdy nás trochu vystrašila blížící se černá mračna. Nakonec spadlo jen pár kapek, ale téměř všichni již své stroje uklidili a mohli se pak před odjezdem v klidu věnovat krásně opečeným buřtům přímo z grilu.

​Pilotů se sjelo16 přespolních a my jsme doplnili stav 3 domorodými, krásný počet na to, aby si všichni dostatečně zalétali a zároveň se podívali na stroje svých "kamarádů ve vleku" a předali si nějaké ty nové zkušenosti a zážitky.

​Všem pilotům děkuji za bezproblémový průběh akce, nedošlo k žádné mimořádné ani krizové situaci, vše probíhalo pohodově v přátelském duchu. Letovické vleky jsou pro ty, jež si chtějí zalétat bez stresu v krásné okolní krajině a s příjemným zázemím místního Leteckého klubu Letovice, kterému tímto děkuji za možnost uspořádání této akce.
​Radek

Zde je připomenutí hezkých modelářských chvilek:

Fotky Honzy Musila

Fotky LMK Letovice

Video Jirky Šebesty (modelářský klub Kachny Brno)

Video z průběhu celého dne ... NOVÉ !!

Video z modelu od Michala Ergense

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář