Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družební polítání v Babicích

24. 8. 2017

Všechno to spunktoval Honza a přesvědčil nás, že by bylo dobré navštívit kamarády modeláře na Babickém letišti a společně s nimi zalítat. Koneckonců se s některými babickými "kluky" dobře známe a tak v tom zase nebyl tak velký problém. Navíc nás přesvědčil i fakt, že na jejich letišti se ještě nikdy neudál pravý modelářský aerovlek! Co to je za letiště, které je nedotčeno vlekáním, že? To jsme museli napravit!

Dorazili jsem tedy na podvečerní létání ve stabilní vlekací sestavě Tonda(Piper), Honza(Sagitta) a já(ASW-27). V rychlosti jsme sestavili vlekací tým, žádné velké přemýšlení a šli jsme rovnou na to! Vítr mírný boční, kopec(dráha) poměrně velký, za horizontem je bůhví co... Tedy poněkud znepokojující vstupní podmínky, nicméně historicky první éra spojená šňůrou se odlepují od země a plynule stoupají vzhůru, žádný problém! Mírné problémy nastaly až při přistávání větroňů, neboť odhad na přistání na svažité letiště je poněkud obtížnější. Pravda, některá z přistání byla poněkud tvrdší, ale modely přežily bez úhony.

Babičtí klubáci si mohou zapsat do své letištní kroniky významné datum 15.srpna 2017, že zhruba po 18 hodině byl proveden na jejich letišti první modelářský aerovlek!

Stihli jsem ještě pár vleků a taky se mrkli na to, jak předvádějí své stroje místní. Bohužel čas do tmy velmi rychle uběhl, stačili jsme ještě v rychlosti probrat pár témat s modelářskou tématikou, sklidit své létající miláčky a vyrazit k domovu.

Babickým patří poděkování, že nás přátelsky přijali a nechali nás zalétat na svém příjemném letišťátku, však koneckonců vnímání věcí a zážitků se odvijí od toho, s jakými lidmi je sdílíme!

Radek

 


 
 

 

Náhledy fotografií ze složky Družební polítání v Babicích

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář